تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن چیست؟

انیمیشن و موشن گرافیک، اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، با اینکه این دو تفاوت های بسیاری با هم دارند. در واقع موشن گرافیک، نوعی انیمیشن است که بیان کننده متحرک بودن طراحی های گرافیکی می باشد.

انیمیشن مانند یک چتر، تمامی بخش های تصویر سازی را در برمی گیرد. موشن گرافیک میتواند در مخاطبان شما حس شادی به وجود آورده و آن ها را ترغیب میکند به خرید محصولات شما و مخاطبان را از خدمات شما آگاه میکند. انیمیشن میتواند داستان ها، احساسات و ایده ها را به روشی منحصر به فرد و قابل درک بیان کند. همانطور که به شما قول داده بودیم، در این مطلب می خواهیم تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن را برایتان توضیح دهیم. چرا که درک تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن، می تواند در تبلیغات کسب و کار شما موثر باشد.

موشن گرافیک

معمولا درک مسائل ناملموس و غیر قابل درک، با استفاده از سبک های بصری مثل موشن گرافیک راحت تر و جذاب تر است، به همین دلیل موشن گرافیک، به اشیاء و طرح های گرافیکی تحرک می بخشد، و ما را در درک مسائل سخت کمک می کند. 

واژه Motion در زبان فارسی به معنای پویا و متحرک بوده، پس موشن گرافیک یعنی حرکت بخشیدن به المان های گرافیکی، در کنار توجه کردن به جزئیات است. به صورت کلی موشن گرافی، ویدیو هایی هستند که پیام را در قالب طراحی های متحرک منتقل می کنند؛ انتقال پیام با این روش مزیت های بسیاری دارد. از جمله مزیت هایی که این روش به همراه دارد:

  •  تاثیر گذاری بیشتر محتواها و ارائه آن در زمان کمتر به مخاطبان هدف.
  •  ویدیوهای موشن گرافی، به صورت آنلاین و آفلاین بر روی کامپیوتر و تلفن های همراه، و سایر نرم افزارهایی که قابلیت نمایش ویدیو را دارند، نمایش داده می شوند.

موشن گرافیک انواع مختلفی دارد. هر کدام از این سبک ها برای کارهای مختلفی به کار برده می شوند. از جمله آنها می توان به اینفوگرافیک، متحرک کردن لوگو و آیکون ها اشاره کرد؛ که با توجه به حوزه فعالیت خود میتوانید هر کدام از انواع سبک های موشن گرافیک را با توجه به کاربرد آنها انتخاب کنید.

دلایل استفاده از موشن گرافیک

اگر می خواهید طراحی سایت یا اپلیکیشن شما از حالت استاتیک و یکنواخت خارج شود و جذاب تر به نظر برسد، موشن گرافیک کمک شایانی به شما خواهد کرد.

موشن گرافیک، ایده ها را به یک سبک بصری تبدیل خواهد کرد. بسیاری از مردم با تصاویر متحرک بیشتر از یک وب سایت استاتیک ارتباط برقرار می کنند و همچنین موشن گرافیک میتواند پیام شما را راحت تر به مخاطب اعمال کند.

استفاده از سبک های ساده، هیچ وقت تکراری نمی شود، اما برای اهداف سازمانی، شخصیت های کارتونی یا کاراکترهای انیمیشنی ممکن است بیش از حد غیر رسمی باشند؛ که دراین موارد، استفاده از موشن گرافیک، عالی عمل کرده و باعث میشود ارائه سازمان مربوطه نیز جالب تر به نظر برسد.

دلایل استفاده از موشن گرافیک

انیمیشن

همانطور که در بالا اشاره کردیم، انیمیشن واژه وسیع تری می باشد که موشن گرافیک را تحت پوشش خودش قرار می دهد. انیمیشن، پویانمایی یا همان برنامه کودک، هنری است که به اشیاء و تصاویر حرکت می بخشد. که به هر کدام از این تصاویر، یک فریم گفته، و در اصطلاح به انیمیشن، فریم به فریم اجرا کردن این تصاویر نیز می گویند. شاید برایتان سوال شود که در انیمیشن، کاراکتر هایی وجود دارند که مانند بازیگران نقشی را اجرا می کنند، اما اینطور نیست؛ برای مثال در انیمیشن های کامپیوتری، از کامپیوترها برای ساخت تصاویر متحرک دیجیتالی استفاده می شود. که این نوع انیمیشن ها میتوانند دو بعدی یا سه بعدی باشند.

دلایل استفاده از انیمیشن

موشن گرافیک، به تصاویر و متن ها روح می بخشد و آن ها را متحرک می کند، و بیشتر تمرکز آن حرکت دادن به تصاویر است. از طرفی دیگر انیمیشن:

  • راهی برای بیان داستان خود به شیوه ای جذاب است، که به شما اجازه می دهد با خلق یک داستان یا روایت، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید.
  • هزینه ساخت انیمیشن حرفه ای به مراتب از موشن گرافیک بیشتر است. پس اگر می خواهید برای مخاطبان خود به صورت واقعی تصویر سازی کنید، باید بودجه بیشتری را برای آن در نظر گرفته و از انیمیشن استفاده کنید.

ابزار های ساخت موشن گرافیک

برای ساخت موشن گرافیک می توان از نرم افزار قدرتمندی مثل افتر افکت استفاده کرد که نه تنها در حوضه موشن گرافیک بسیار مطرح است بلکه در زمینه جلوه های ویژه سینمایی نیز جزو پرکاربردترین و محبوب ترین ها است. حال این سوال مطرح میشود که آیا موشن گرافیک را میتوان با پریمیر طراحی کرد؟ در جواب این سوال باید گفت با این ابزار هم میتوان به موشن گرافیک ساخت اما وقتی نرم افزار افتر افکت در دسترس است از نرم افزار پریمیر برای تدوین موشن خود می توانیم استفاده کنیم

شباهت موشن گرافیک و انیمیشن

آنچه که بین موشن گرافیک و انیمیشن مشترک است، سبک هنری می باشد که در آنها اشیاء یا شخصیت ها به حرکت در می آیند؛ در واقع این دو مفهوم، هنر جان بخشیدن به تصاویر استاتیک و ترسیم آنها می باشد. موشن گرافیک، نوعی انیمیشن است که در مفهوم و محتوا با هم تفاوت دارند، ولی با توجه به حوزه فعالیت و نیازتان، می توانید از هر دو آنها استفاده کنید. به صورت کلی، موشن گرافیک و انیمیشن مکمل یکدیگر بوده که هر کدام برای کار خاصی استفاده می شوند.

شباهت موشن گرافیک و انیمیشن

تفاوت های موشن گرافیک و انیمیشن

همانطور که در بالا ذکر شد، موشن گرافیک نوعی انیمیشن است. با این تفاوت که موشن گرافی برای بازاریابی، تبلیغات، انتقال پیام و معرفی خدمات و محصولات، در جذاب ترین و راحت ترین روش به کار برده می شود. در حالی که انیمیشن بیشتر حالت داستانی داشته و به کاراکترها زندگی می بخشد، تا تاثیر مستقیم تری روی مخاطبان هدف داشته باشد. در موشن گرافیک بیشتر تمرکز روی متحرک کردن اشیاء می باشد. و ساخت موشن گرافیک در مقایسه با انیمیشن، راحت تر و کم هزینه تر است.

موشن گرافیک و انیمیشن، برای رسیدن به نتایج مورد نظر از یک نرم افزار استفاده کرده، و تقریبا نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک و انیمیشن شبیه یکدیگر می باشند. اما در کل آگاهی از تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن، به شما در انتخاب انواع سبک های آن و چگونگی استفاده از آنها کمک خواهد کرد.

مقایسه انیمیشن و موشن گرافیک

انیمیشن، حرکات را تجزیه و تحلیل کرده و از کنار هم قرار دادن حرکات و تصاویر در کنار هم باعث میشود مخاطب تصور کند که کاراکترها در حال حرکت هستند و همچنین انیمیشن بیشتر حالت داستانی داشته و احساس مخاطب را تحت تاثیر قرار می دهد. هزینه ساخت انیمیشن تبلیغاتی در مقایسه با تعرفه ساخت موشن گرافیک، بیشتر و زمانبر بوده. 

تشابه و تفاوت بین تصویر سازی و طراحی گرافیکی

از دیگر تفاوت های موشن گرافیک و انیمیشن، در این است که انیمیشن، بیشتر به تصویر سازی شبیه است. در حالی که موشن گرافی، به کار طراحان گرافیک مربوط می شود. طراحان گرافیک، از طریق تصاویر، یک ایده را توضیح داده، و طراحان موشن نیز همین کار را با تصاویر متحرک انجام می دهند. در واقع تصویر گران، کاراکترهای یک داستان را ایجاد کرده، و انیماتورها به آن روح می بخشند. طراحی موشن گرافی و طراحی گرافیک، می تواند توسط یک نفر انجام شوند، یا به صورت جدا انجام پذیرند.

تشابه و تفاوت بین تصویر سازی و طراح گرافیکی

اهداف تجاری موشن گرافیک و انیمیشن

تا اینجا متوجه شدیم که موشن گرافیک و انیمیشن، از روش های موثر تولید محتوا می باشند، که در بازاریابی و شناخته شدن نام تجاری شما به مخاطبان کمک خواهند کرد. میتوانید با استفاده از موشن گرافیک یا انیمیشن، پیام خود را به مخاطب منتقل کنید، اما مسئله ای که باید به آن توجه داشت. هدف شما از ساخت محتوای ویدیویی بوده که در انتخاب سبک مورد نظرتان به شما کمک خواهد کرد، و از هدر رفتن زمان و بودجه شما جلوگیری میکند.

چه زمانی از موشن گرافیک استفاده کنیم؟

اگر به دنبال این هستید که به داده ها و اطلاعات خود، جذابیت بصری اضافه کنید تا مخاطب، شما را راحت تر و سریعتر به ذهن بسپارد، بهتر است به سراغ ساخت موشن گرافیک رفته تا هزینه ها کاهش یافته و به هدف خود نزدیک تر شوید. موشن گرافیک به صورت موثر، شما را به مخاطبانتان معرفی خواهد کرد و جنبه داستانی ندارد. 

چه زمانی از انیمیشن استفاده کنیم؟

ساخت انیمیشن به مراتب هزینه بیشتر و زمان بیشتر را می طلبد و اگر شما به دنبال انتقال پیام یا داستان به وسیله طرح های گرافیکی واقعی هستید، ساخت انیمیشن برای شما کاربردی تر است. برای ساخت انیمیشن از تکنیک های متفاوتی استفاده می شود، که موشن گرافیک یکی از آنها است.

دلایل استفاده از انیمیشن

اگر شما یک طراح هستید، انتخاب این دو هنر به کارفرما شما بستگی دارد. که متناسب با هدف سازمان از چه نوع تبلیغاتی استفاده خواهد کرد. اگر آنها به دنبال این هستند که خدمات یا محصولات خود را جذاب تر نشان دهند، پس تولید موشن گرافیک برای آنها بهتر است اما اگر می خواهند از یک داستان گرافیکی تاثیر گذار استفاده کنند، که چگونه محصولات یا خدمات آنها زندگی مردم را تغییر خواهند داد، استفاده از انیمیشن بهتر است.

جمع بندی

اینکه برای تجارت خود از موشن گرافیک استفاده می کنید یا انیمیشن، به شدت به هدف شما از ساخت اینگونه محتوا بستگی دارد. اگر چه ساخت موشن گرافیک از نظر بصری ممکن است ساده به نظر برسد اما در بسیاری از پروژه ها به زمان بیشتری برای ساخت آن نیاز داریم. تفاوت های بسیاری بین موشن گرافیک و انیمیشن وجود دارد و هدف هر دو انتقال پیام، معرفی خدمات یا محصولات شما به شیوه تاثیر گذار و جذاب است. اما اگر در انتخاب و تولید اینگونه محتواها شک دارید، کافی است از کارشناسان حرفه ای آژانس دیجیتال مارکتینگ سرو در این زمینه کمک بگیرید. برای ساخت تیزرهای تبلیغاتی و همچنین اطلاع از قیمت ساخت تولید محتوا ویدیویی، میتوانید با ما تماس بگیرید.

1 دیدگاه دربارهٔ «تفاوت انیمیشن و موشن گرافیک»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *