انواع سبک های موشن گرافیک

آشنایی با انواع سبک های موشن گرافیک و کاربرد آنها

به زبان ساده، به تصاویری که حالت متحرک دارند، موشن گرافیک یا موشن گرافی می گویند. ممکن است با این تعریف، شما به یاد انیمیشن هایی که دیده اید بیفتید، اما باید بگویم که انیمیشن و موشن گرافیک تفاوت هایی با هم دارند، که در یک مقاله به طور مفصل برایتان توضیح خواهیم داد. موشن گرافی، بیشتر برای تبلیغ کسب و کارها استفاده می شود، هرچند که در آموزش و سرگرمی و .. کاربرد دارد. در این مقاله، هدف ما آشنایی با انواع سبک های موشن گرافیک و کاربرد آنها می باشد؛ تا به شما کمک کند متناسب با کار خودتان، از انواع موشن گرافی استفاده کنید.

انواع موشن گرافیک و کاربرد آنها

اساس کار موشن گرافی، در متحرک کردن تصاویر، به همراه توجه کردن به جزئیات و طراحی آن می باشد، که برای این کار نرم افزارهای موشن گرافیک زیادی وجود دارد؛ تا متناسب با کاری که می خواهید انجام دهید، نرم افزار مناسب خود را انتخاب کنید.

موشن گرافی انواع مختلفی دارد، که متداول ترین آنها شامل:

  • استاپ موشن
  • ویدیو موشن
  • انیمیشن
  • اینفو موشن

استاپ موشن

یکی از سبک های موشن گرافیک، استاپ موشن است. در این روش، از یک شی ثابت مانند نقاشی، لوگو یا عروسک در حالت های مختلف عکاسی کرده، سپس از پشت سر هم قرار دادن این عکس ها، و تدوین آن در نرم افزارهای گرافیکی، آن را تبدیل به یک کلیپ متحرک می کنند، که از آن برای انتقال پیام یا آموزش استفاده می شود. اگر در استاپ موشن، مدل ما انسان باشد، به آن پیکسلیشن می گویند. در بعضی موارد نیز، برای شکل دادن راحت اشیاء، از گل رس یا خاک استفاده می کنند، که به آن ها استاپ موشن خمیری یا کلیمیشن می گویند.

انواع سبک های موشن گرافیک

ویدیو موشن

در ویدیو موشن، ترکیبی از تصاویر گرافیکی و فیلم برداری را داریم، که گاها برای افزایش جذابیت و انتقال پیام از این روش استفاده می شود. برای ساخت تیزرهای تبلیغاتی نیز، معمولا از این روش استفاده می کنند.

انیمیشن

در ابتدای مقاله به اینکه موشن گرافیک و انیمیشن، شبیه هم هستند یا خیر، اشاره ای کردیم؛ که حتما در یک مقاله دیگر به صورت کامل آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در انیمیشن، با اینکه از تصاویر متحرک یا نقاشی استفاده می شود، ولی به دلیل اینکه دارای داستان و روایت خاص است، ساختار آن پیچیده تر می باشد. به صورت کلی میتوانیم بگوییم پایه انیمیشن، تصاویر متحرک است؛ و لزوما برای انتقال پیام از آن استفاده نمی شود؛ زیرا در بسیاری از موارد، بیشتر جنبه سرگرمی یا داستانی دارد.

اینفو موشن

اینفو موشن، همانطور که از نامش پیداست، ترکیبی از اینفوگرافیک و موشن گرافیک می باشد. اینکه این دو مفهوم چه چیزی هستند و چه کاربردی دارند، برایتان توضیح خواهیم داد. اینفوگرافیک (Infographic)، بر گرفته شده از دو کلمه اطلاعات (Information) و گرافیک (Graphic) می باشد. در حقیقت اینفو موشن، به معنی نمایش اطلاعات و دانش است؛ به این صورت که مسائلی که بیانشان سخت و ناملموس هستند را از طریق اینفوموشن به نمایش میگذارند. اینفوگرافیک ها شامل: جدول، متن و نقشه می باشند.

انواع موشن گرافیک

مواردی که تا اینجا مورد بررسی قرار داریم، انواع متداول سبک های موشن گرافیک می باشد، که هر کدام کاربرد خاصی دارند. در ادامه به بررسی سبک های دیگر موشن گرافیک می پردازیم.

موشن گرافیک در بازاریابی دیجیتال

یکی از مدرن ترین و بهترین روش ها برای تبلیغات، بازاریابی و انتقال پیام، استفاده از موشن گرافیک می باشد. موشن گرافیک، به دلیل سادگی، جذاب بودن و همچنین قابلیت اشتراک گذاری آسان، مورد توجه بسیاری، برای تبلیغات است. استفاده از موشن گرافی، به دلیل استراتژی بازاریابی، برای هر تجارتی ضروری است، چرا که توجه مخاطبان را برای چندین ثانیه جذب می کند. از تاثیرات موشن گرافی در بازاریابی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود سئو سایت
  • افزایش و تقویت فروش
  • قابلیت اشتراک گذاری
  • یادآوری برند
  • درگیر کردن احساسات

انیمیشن رابط کاربری (UI Animation)

برداشت مخاطبین از ویدیوها، همان چیزی است که ما میخواهیم به آنها نشان دهیم، پس ساخت درست و نحوه قرار گیری کاراکترها در انیمیشن، می تواند تاثیر به سزایی در ذهن مخاطب از نام تجاری شما داشته باشد؛ به همین دلیل اگر قصد معرفی محصولات یا خدمات خود را دارید، این نوع از موشن گرافیک، می تواند کمک زیادی در افزایش مخاطبین شما داشته باشد.

انواع روش های موشن گرافیک

ساخت لوگو موشن

لوگو موشن یا آرم استیشن، یک لوگو با تصویر ثابت است، که با استفاده از نرم افزارهایی، بخشی از المان های آن متحرک می شود. استفاده از این روش، باعث ماندگاری لوگو شما در ذهن مخاطب می شود؛ پس اگر قصد طراحی لوگو برای تجارت خود را دارید، می توانید ساخت لوگو موشن را نیز در برنامه های خود قرار دهید.

ساخت آیکون متحرک در موشن گرافی

آیکون ها به نوعی زبان بصری در جهان هستند، به این صورت که برای فهماندن مطلبی به مردم جهان، حتما لازم نیست که زبان آنها را یاد بگیرید، و کافی است از آیکون های معروف استفاده کنید. ساخت آیکون، یکی دیگر از راه های استفاده از motion graphic می باشد؛ به این صورت که با قرار دادن نشانگر موس روی آیکون ها توسط کاربر، آن ها شروع به حرکت کردن می کنند، و کاربر مشتاق کلیک کردن روی آنها می شود.

انواع موشن گرافی

موشن گرافیک در پرزنتیشن (Presentation)

پرزنتیشن یا همان کنفرانس ها، یکی از جاهایی است که میتوانید از موشن گرافیک استفاده کنید، به این صورت که نمودارها و تصاویری که در ارائه خود استفاده می کنید را متحرک کرده، تا باعث جذابیت ارائه، و جلب توجه مخاطبان شود.

واقعیت مجازی

واقعیت مجازی یا همان (Virtual Reality (VR))، قرار گرفتن در دنیای مجازی با استفاده از دستگاه هایی است، که مرز بین دنیای واقعی و مجازی را برداشته و آنها را با هم ادغام می کنند. یکی از نمونه های واقعیت مجازی، گوگل مپ یا بازی هایی است که در شهربازی ها وجود دارند. این تکنولوژی، با استفاده از عنصرهای گرافیکی متحرک و صداگذاری آنها، باعث شده تا کاربر خودش را در دنیای واقعی تصور کند؛ که این نوع، یکی از جذاب ترین و جدیدترین سبک های موشن گرافیک می باشد.

ساخت گیف

گیف ها یکی از سبک های موشن گرافیک می باشند، که امروز بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. گیف ها می توانند در مدت زمانی کم، بین کاربران زیادی منتشر شوند. پیاده سازی راحت گیف ها، باعث شده به نسبت انواع دیگر موشن، از محبوبیت بالایی برخوردار باشند. تا این قسمت مقاله به بررسی انواع سبک های موشن گرافیک پرداختیم، حال میخواهیم موارد دیگری که جزء دغدغه های شما می باشد را مورد بررسی قرار دهیم.

برای ساختن موشن گرافیک به چه نرم افزارهایی نیاز داریم؟

طراحان گرافیک برای ساختن موشن گرافی، از نرم افزارهای متفاوتی که قابلیت های مختلفی دارند، استفاده میکنند. از معروف ترین نرم افزارهای موشن گرافیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افتر افکت
  • فتوشاپ
  • پریمیر
  • ایلاستریتور

برای ساخت تصاویر متحرک، نرم افزارهای زیاد و گوناگونی وجود دارد، که کاربر بر مبنای نیاز خود می تواند از هر یک از آنها استفاده کند.

کاربردهای موشن گرافیک

امروزه ویدیوهای موشن گرافیک، سهم زیادی را در تبلیغات ایفا می کنند. هدف هر برند نیز معرفی خدمات و محصولات خود به مخاطبان است؛ حال اگر این پیام در قالب یک ویدیو چند ثانیه ای باشد، باعث جذابیت بیشتر کار شده، و همچنین مخاطبان زیادی را به خود جذب میکند. از مزیت های موشن گرافیک، هزینه پایین ساخت آن، به دلیل عدم نیاز به تجهیزات فیلمبرداری می باشد، همچنین هر کدام از انواع موشن گرافیک، جذابیت بصری خاص خودشان را دارند.

به صورت خلاصه، مزیت های ساخت موشن گرافیک عبارتند از:

  • جذب مخاطب بیشتر در سوشال مدیا
  • تاثیر گذاری و ماندگاری در ذهن مخاطب
  • هزینه کم در مقایسه با سایر روش ها
  • افزایش کیفیت تبلیغات

مهمترین مهارت های طراح موشن گرافیک

طراحان گرافیک متحرک یا همان موشن گرافیست ها، که به اختصار به آنها طراحان حرکت نیز می گویند، آثار هنری برای وب سایت، تلویزیون و فیلم ها ایجاد میکنند. با توجه به نوع موشن گرافیک که از آن لذت می برید، می توانید حوزه فعالیت خود را انتخاب کنید. طراحی موشن گرافیک، کاربردهای زیادی دارد، از ساختن برنامه های تلویزیونی گرفته تا اپلیکیشن های موبایل. برای طراح گرافیست شدن، مجموعه ای از مهارت ها وجود دارند که باید آنها را فرا گیرید.

مهارت های طراح موشن گرافی

طراحی سه بعدی

از بخش های جدا ناپذیر موشن گرافی، عناصر سه بعدی می باشند، که به صورت روز افزون از آنها استفاده می شود. نمونه های کاربرد آن ها را میتوان به استفاده از موشن گرافیک در لوگوهای سه بعدی، تیتراژها و ویدیوهای تبلیغاتی دانست.

درک انیمیشن

بخش اعظمی از موشن گرافیک، به حرکت درآوردن تصاویر می باشد، که برای انجام این کار باید از انیمیشن استفاده کنید. برای ارائه یک کار جذاب، باید اصول انیمیشن و نحوه حرکت المان های مختلف رعایت شود؛ به این صورت که اگر عنصرهای گرافیکی در پروژه موشن گرافیک، به خوبی به کار برده شوند، ولی انیمیشن خوب نباشد، نتیجه مطلوب نخواهد بود.

طراحی گرافیک

مسلما یکی از مهارت های ضروری برای تبدیل شدن به یک موشن گرافیست، داشتن دانش طراحی گرافیک می باشد. در بعضی اوقات، به حرکت درآوردن عناصر گرافیکی، تنها مسئولیت شما نمی باشد، بلکه از شما انتظار می رود متناسب با موضوع ویدیو، آنها را طراحی کنید. همچنین برای جذاب کردن عنصرها، نیاز به استفاده از رنگ دارید، پس باید درک کاملی از تئوری رنگ ها داشته، و بدانید برای طراحی المان ها از چه رنگ هایی استفاده کنید.

تفکر خلاق

جان بخشیدن به اشیا، یکی از ویژگی های شغل شما می باشد. در ابتدا کار، ممکن است اطلاعات کمی از مشتری خود دریافت کنید، که این باعث می شود ایده طراحی برای شما واضح نباشد؛ اینجاست که داشتن خلاقیت به شما در طراحی کمک می کند تا یک ایده ساده را پر و بال دهید.

مهارت ارتباط برقرار کردن

شاید برایتان سوال پیش آید که چرا برای موشن گرافیست شدن، نیاز به مهارت های ارتباطی می باشد؛ لازم به ذکر است، به دلیل ارتباطی که با افراد مختلف از جمله: مشتریان و کارگردان ها دارید، باید بتوانید به خوبی ایده های خود را برای مشتری و همکارانش توضیح دهید؛ که این بستگی به شما دارد تا بتوانید منظور خود را به وضوح برای آنها توضیح دهید.

داشتن سبک شخصی

اگر می خواهید اثر شما به نسبت بقیه جلوه بیشتری داشته باشد، بهتر است که مانند امضا شخصی، سبک خاص خود را نیز داشته باشید. البته وقتی در ابتدا راه هستید، ممکن است پیدا کردن سبک شخصی، برای شما سخت باشد؛ اما با گذشت زمان و کسب تجربه، بهتر می توانید سبک مخصوص خود را پیدا کنید.

شرکت های ساخت موشن گرافیک

ساخت موشن گرافیک، از سال 1800 با فلیپ بوک ها شروع شد؛ فلیپ بوک ها کتاب هایی هستند، که در هر صفحه آن نقاشی های متفاوتی وجود دارد، که ورق زدن آنها، موجب متحرک شدن تصاویر می شود. با پیشرفت تکنولوژی، ساخت موشن گرافیک به نسبت قبل راحت تر شد، چرا که از نرم افزارهای حرفه ای برای تولید موشن گرافیک استفاده میشود. اگر تصمیم به ساخت موشن گرافیک برای تبلیغ کسب و کارتان را دارید، توجه به چند اصل در انتخاب شرکت مورد نظر ضروری می باشد:

  • انتقال پیام در واضح ترین شکل ممکن
  • صداگذاری حرفه ای ویدیوها
  • توجه به جزئیات کاراکترها

یکی دیگر از شاخصه های موثر در انتخاب شرکت، بررسی نمونه کار های تولید موشن گرافیک آن مجموعه می باشد، تا با خیال راحت کار خود را به آنها بسپارید. برای سفارش ساخت موشن گرافیک، می توانید همین حالا با کارشناسان ما در تماس باشید و سفارش خود را ثبت کنید.

کلام آخر

گرایش روزافزون به عرصه موشن گرافی و تولید محتوا ویدیوئی، به دلیل تاثیر گذاری بالا آن و همچنین، هزینه کم به نسبت سایر تیزرهای تبلیغاتی، باعث افزایش استفاده از آن شده است؛ همچنین یکی از راه های بازاریابی در سوشال مدیا، تبلیغات با استفاده از موشن گرافیک می باشد. در این مقاله در خصوص سبک های موشن گرافیک صحبت کردیم، که استفاده از هر کدام از این سبک ها متناسب با کارتان می باشد، بعضی از آنها برای تبلیغات مناسب اند و برخی دیگر برای آموزش یا سرگرمی، اما هدف اصلی آنها انتقال پیام در راحت ترین شکل ممکن است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *