راه های تبلیغ پادکست
تبلیغ پادکست، یک منبع درآمد خوب برای سازندگان محتوای صوتی می باشد و برای تبلیغ دهندگان نیز، یک روش پربازده با هزینه به صرفه است. برای تبلیغات پادکست روش های زیادی وجود دارد. در این مقاله راه های تبلیغ پادکست در پلتفرم های مختلف را به شما معرفی خواهیم کرد. پادکست از سال 2013 تا به امروز به صورت مداوم در حال رشد و گسترش بوده و از سال 2018 تا سال 2019 حدود 20 میلیون نفر به تعداد شنوندگاه آن اضافه شده است که عدد قابل توجهی می باشد، در حال حاضر 850 هزار پادکست فعال و 30میلیون اپیزود در بیش از 100 زبان مختلف وجود دارد. از دلایلی که باید تبلیغ پادکست را با جدیت دنبال کنیم نیز، گسترش بالای این نوع از محتوا است.
چطور پادکست خود را تبلیغ کنیم؟
در پاسخ به اینکه شما چطور پادکست خود را تبلیغ کنید باید گفت راه های بسیاری برای تبلیغات وجود دارد. ما در تلاشیم تا بهترین مسیر ها را به شما معرفی و آموزش دهیم تا به بهترین نحو پادکست خود را در دسترس دیگران قرار دهید. از جمله راه های تبلیغ پادکست می توان به وب سایت اشاره کرد که موثر ترین راه برای این کار می باشد و در وحله دوم استفاده از شبکه های اجتماعی از جمله توییتر، اینستاگرام، آپارات و معادل آن یوتیوب که بیشترین کاربران را به خود اختصاص داده اند، می باشد.
اگر در ابتدای کار هستید شما می توانید پادکستتان را به نزدیکان خود و یا افرادی که در طول روز با آنها در ارتباط هستید معرفی کنید و یا اگر دانشجو باشید می توانید به همکلاسی های خود نیز معرفی کنید. حتی اگر تعداد این افراد اندک است و درصد کمی از شنوندگان شما را تشکیل می دهند. از آنها بخواهید تا پادکست شما را در لیست خود داشته باشند.
تبلیغات پادکست در وب سایت
وب سایت بهترین و اولین گزینه ها برای تبلیغ پادکست می باشد. با یک مثال ساده شروع میکنیم، فرض کنید شما به دنبال یک اپیزود از پادکست ملوبات و یا قسمتی از آن هستید اولین جایی که به ذهنتان می رسد جستجو در گوگل است، در نتیجه می توان داشتن وب سایت را از بهترین راه ها برای تبلیغ پادکست در نظر گرفت. کاری که اگر شما یک پادکستر حرفه ای هستید یا قصد تبدیل شدن به یک پادکستر حرفه ای را دارید حتما باید در اولویت های شما باشد.
از مزایای داشتن یک وب سایت، قابلیت انتشار مطالب بیشتر برای شنوندگان خود، انتشار مطالب تکمیلی مثل عکس، فیلم، مقالات و مصاحبه های مرتبط با پادکست های خود و یا هر مطلب دیگری که در جهت تکمیل پادکست باشد، است. همه این مطالب به صورت جامع در وب سایت جمع آوری می شوند و رعایت آن ها تاثیر مستقیمی در بالا بردن شنوندگان شما دارد. همچنین داشتن یک دامنه مرتبط با پادکست تاثیر بسزایی در فروش و بازدید از سایت شما خواهد داشت.
استفاده از شبکه های اجتماعی برای تبلیغ پادکست
دومین راه تبلیغ پادکست، استفاده از شبکه های اجتماعی می باشد. ترتیب اهمیت شبکه های اجتماعی در ایران با دیگر کشور ها متفاوت می باشد; پس اگر قصد دارید پادکست خود را برای فارسی زبان ها تبلیغ کنید. بهتر است مراتب استفاده و اهمیت هرکدام را در نظر بگیرید. اینستاگرام، توییتر، آپارات، یوتیوب، تلگرام، گوگل پادکست و یا نرم افزار های پادکست فارسی مانند شنوتو و ناملیک.
توئیت کردن در توییتر
توییتر را می توان مهمترین راه های تبلیغ پادکست، بعد از وب سایت دانست. اجازه بدهید ساده تر بگویم یک اخبار در توییتر زودتر از شبکه های خبری تلویزیونی پخش می شود. حتما با خودتون فکر میکنین که چطور ممکنه به توییتر اعتماد کرد؟ در جواب باید گفت که حتی خبرنگار ها هم از توییتر برای اخبار دست اول استفاده می کنند. تقریبا تمام افراد مشهور در توییتر حساب کاربری دارند و از اونجایی که فعالیت آنها در شبکه های اجتماعی از جمله توییتر تاثیر زیادی بر تحولات جامعه دارد، تمام توییت های این افراد، پیگیری و رصد میشوند. پادکست های خودتان، تیزر های تبلیغاتی و مطالب تکمیلی را در توییتر به اشتراک بگذارید، و از این طریق ارتباط مستقیم با شنوندگان داشته باشید.
البته این موضوع میتواند تصمیم شخصی شما باشد که همزمان توییتر خودتان را راه اندازی کنید و یا صبر کنید تا در این حوزه به پیشرفت برسید. به هر حال اگر قرار باشد توصیه ای به شما کرده باشم این است که در اول کار از توییتر استفاده نکنید و کمی صبر کنید تا پیشرفت کنید، توجه داشته باشید که توییتر برای زمانی است که شما یک پادکستر حرفه ای باشید و بعد توییتر خودتان را راه اندازی کنید.
پلتفرم های یوتیوب، YouTube و آپارات
استفاده از پخش کننده های ویدئو و رسانه مانند یوتیوب و آپارات برای تبلیغ پادکست مناسب است. در اصل یوتیوب و آپارات برای پخش ویدئو هستند و در کنار داشتن درآمد از یوتیوب شما میتوانید پادکست های خود را در قالب (ویدئوکست) برای ایجاد تعامل بیشتر با مخاطبان ارائه دهید. که از دیگر راه های تبلیغ پادکست به شمار می رود.
ویدئوکست چیست؟ پادکستی که در آن امکان تماشای مصاحبه کننده وجود دارد ویدئوکست نامیده می شود. در این صورت شنوندگان شما هم با صدای شما و هم چهره گوینده پادکست آشنا می شوند. که در افزایش تعداد شنوندگان، تاثیر بسیاری دارد.
اپلیکیشن گوگل پادکست
گوگل پادکست از محبوبیت بالایی برخوردار است و در سیستم عامل های اندروید، آی او اس و ویندوز فعال می باشد و شما می توانید پادکست های خود را در برنامه گوگل پادکست به اشتراک بگذارید. گوگل پادکست امکانات فوق العاده ای را برای استفاده در اختیار کاربران قرار می دهد.
استفاده از برنامه های اینستاگرام و تلگرام
اینستاگرام: از اینستاگرام می توان در جهت تبلیغ پادکست استفاده کرد هر چند گزینه خیلی مناسبی نیست اما به خاطر محبوبیت آن در ایران، می توان جهت انتشار مطالب تکمیلی از اینستاگرام استفاده کنید و podcast های خود را در قالب تیزر به اشتراک بگذارید.
تلگرام: با استفاده از تلگرام می توانید فایل های پادکست خود را منتشر کنید و کاربران شما هم می توانند به صورت دائمی به فایل های پادکست دسترسی داشته باشند.
استفاده از برنامه clubhouse
یک برنامه جدید و پر طرفدار در اصل ماهیت کلاب هاوس مانند پادکست می باشد. به صورتی که در آن تعداد افراد محدودی میکروفون فعال دارند و بیشتر مخاطبین شما شنونده هستند. از راه های تبلیغ پادکست در کلاب هاوس، شما می توانید پادکست های خود را به صورت پخش زنده در کلاب هاوس اجرا کنید. این کار در جذب مخاطب به شما کمک میکند.
راهکارهای افزایش شنوندگان پادکست
- ایجاد زیرساخت های مناسب برای افزایش تعداد کاربران
- فراهم کردن روش هایی برای دسترسی راحت تر مخاطبین به پادکست ها در پلتفرم های مختلف
- پادکست های خود را گسترش داده و جامع تر کنید
- پادکست های خود را در چند قسمت ارائه دهید
- اپیزود های کوتاه و جذاب را تولید کنید
- تولید محتوا به صورت منظم.
نکات مهم برای تبلیغ پادکست
- همکاری با سایر پادکستر ها
در آخرین مرحله شما میتوانید برای تبلیغ پادکست خود تعامل بیشتر با پادکستر های دیگر را نیز در دستور کار خود قرار دهید که در این صورت شما یا مبلغی را برای تبلیغ پادکست خود پرداخت میکنید و یا به صورت داوطلبانه این کار انجام می شود. ممکن است پادکستر های دیگر تمایلی برای این کار نداشته باشند که یک امر کاملا شخصی و سلیقه ای می باشد. با توجه به اینکه مخاطبین این نوع از تبلیغات پادکست بسیار نزدیک به مخاطبین هدف هستند، استفاده از این روش می تواند بسیار مفید باشد.
- تبدیل شنوندگان فعلی podcast به طرفدار آن
یکی از دلایلی که پادکست شما شنونده کمی دارد این است شما تمرکز کافی برای مخاطبان قائل نیستید. به صورتی که آن ها بعد از مدتی دیگر از شنیدن پادکست های شما خسته می شوند. شما باید همزمان که پادکست می سازید، به علایق شنوندگان خود توجه کنید. به صورتی که از تعداد شنوندگانتان کم نشود. بگذارید ساده تر بگویم، شما بر روی یک موضوع تمرکز دارید و پادکست هایی را در این باره منتشر کرده اید، طبعا افرادی که پادکست های شما رو گوش میدهند دوست دارند که شما به همین صورت ادامه دهید، حال اگر شما مدام در موضوعات مختلف فعالیت کنید طبیعی است که تعداد شنوندگان شما کم بشود.
راهکار پیشنهادی این است که در ابتدا تمرکز خود را بر روی شنونده های فعلی و بررسی علایق آن ها معطوف کنید و محتوای با کیفیت به شنوندگان خود ارائه دهید. چیزی که خود شما هم حاضر به شنیدن آن باشید. و بعد از آن به پادکست های بیشتر با موضوعات مختلف بپردازید. پس نتیجه میگیریم که شما اول باید شنونده های خودتان را راضی نگه دارید و بعد به سراغ ساخت پادکست های دیگر بروید.
نظم داشتن در ساخت و انتشار پادکست ها
اگر دقت کرده باشید زمانی که یک سریال بخصوص را دنبال می کنید. در زمان مشخص و در هیجان اتفاقات بعدی، منتظر پخش آن هستید. خب باید توجه کرد که داشتن یک برنامه پخش منظم بیشترین تاثیر را در ایجاد شنونده و تبدیل شنونده عادی به یکی از طرفداران دارد.
پس سعی کنید منظم رفتار کنید چون داشتن برنامه برای پخش پادکست در تعداد شنوندگان و حتی ایجاد طرفدار برای شما حائز اهمیت می باشد.
- بررسی دقیق آمار پادکست های فعال و تعامل با شنوندگان
با بررسی آمار پادکست های فعال شما میتوانید به علایق شنوندگان پی ببرید و تمرکز خود را معطوف موضوعات کنید. ارتباط داشتن با شنوندگان و طرفداران شما نیز به بیشتر شدن محبوبیت کمک می کند. تاثیری که ارتباط مستقیم شما بر روی شنوندگان دارد خیلی عمیق است. پس سعی کنید خوش برخورد و با حوصله باشید.
- تمرکز بیشتر بر مدیریت شبکه های اجتماعی
معمولا در شبکه های اجتماعی که در بالا هم چند نمونه مهم آنها را نام بردیم. برای اطلاع رسانی قسمت های بعدی و زمان انتشار استفاده می شود. برای شما بهتر است که بیشتر به تولید محتوا و انتشار آنها در شبکه های اجتماعی بپردازید. شما در شبکه های اجتماعی از قابلیت اشتراک گذاری، برخوردار هستید. که مخاطبین را تشویق به اشتراک گذاری مطالب شما می کند.