چگونه کارشناس دیجیتال مارکتینگ شویم؟

چگونه دیجیتال مارکتر شویم؟

اگر در رشته های بازاریابی، مدیریت و فروش، سابقه تحصیلات آکادمیک دارید، پس اطلاعات جامعی از دیجیتال مارکتینگ خواهید داشت اما اگر دوست دارید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید یا تحصیلات شما ربطی به دیجیتال مارکتینگ ندارد، در این مقاله همراه ما باشید تا به شما آموزش دهیم چگونه می توانید یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ حرفه ای شوید. کار کردن به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ می تواند یک تجربه عالی باشد. شاید برایتان جالب باشد ولی زندگی ما بیشتر از یک دهه با دیجیتال مارکتینگ تنیده شده است. با وجود پیشرفت تکنولوژی باید بگویم که وجود فناوری به تنهایی لازمه موفقیت نیست بلکه در کنار آن باید فردی باشد تا بتواند داده های مورد نیاز را جمع آوری کرده و از آنها در جهت رشد و ارتقا شرکت استفاده کند. لازم به ذکر است برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ، نیازمند تلاش زیادی هستید تا بتوانید مهارت های لازم را کسب کنید اما یکی از بهترین مشاغل در دنیای آنلاین، متخصص دیجیتال مارکتینگ می باشد.

یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ چه کاری انجام می دهد؟

یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ، مجموعه ای از مهارت ها را برای پیشرفت کسب و کار خود و دیگران دارد؛ همچنین مسئولیت تبلیغ آنلاین یک وب سایت را با استفاده از تمامی کانال های بازاریابی دیجیتال را بر عهده دارد. یک متخصص دیجیتال مارکتینگ وظیفه دارد از روش های مختلف کسب درآمد و ابزارهایی که می توان در این مسیر از آنها استفاده کرد آگاهی داشته باشد. به صورت کلی وظایف یک متخصص دیجیتال مارکتینگ به شرح زیر است:

  • طراحی، پیاده سازی و نظارت بر کمپین های سئو
  • تجزیه و تحلیل و بهینه سازی کمپین های کلیکی یا همان PPC
  • نظارت بر کمپین های بازاریابی محتوا
  • استفاده از شبکه های اجتماعی مختلف برای افزایش ترافیک و آگاهی از برند
  • مدیریت سایر اعضای تیم بازاریابی دیجیتال
  • هدف گذاری و تجزیه و تحلیل عملکرد همه کانال ها

کارهای متخصص دیجیتال مارکتینگ

تفاوتی که کارشناس دیجیتال مارکتینگ با یک متخصص سئو یا ادمین اینستاگرام دارد این است که یک متخصص دیجیتال مارکتینگ به همه این زمینه ها آگاهی داشته و افراد دیگر معمولا در یک زمینه خاص آگاهی دارند.

10 گام تا تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ

بعد از اینکه با مفهوم دیجیتال مارکتینگ آشنا شدید، حال نوبت آن می رسد که مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک کارشناس digital marketing را فراگیرید؛ در ادامه با گام های اساسی برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ آشنا خواهیم شد. نکته قابل توجه این است که در هیچ رشته ای نمی شود ره صد ساله را یک شبه طی کرد و شما برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ، نیازمند تلاش فراوان و کسب مهارت های لازم برای درخشیدن در این زمینه می باشید.

  • یاد گرفتن ملزومات دیجیتال مارکتینگ
  • به عنوان یک متخصص سئو فعالیت کنید
  • داشتن تخصص در زمینه تبلیغات کلیکی
  • ایجاد مهارت های بازاریابی رسانه های اجتماعی
  • اجرای کمپین های بازاریابی محتوا
  • آگاهی از بازاریابی ایمیلی
  • داشتن مهارت های مدیریت تیم
  • کار کردن با ابزارهای تجزیه و تحلیل و تهیه گزارش
  • اطلاع از آخرین بروزرسانی های بازاریابی دیجیتالی
  • دریافت مدرک دیجیتال مارکتینگ

کارشناس دیجیتال مارکتینگ کیست

یاد گرفتن ملزومات دیجیتال مارکتینگ

اولین قدم برای تبدیل شدن به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ، آگاهی از پیش نیازهای آن می باشد. اینکه بدانید دیجیتال مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد، از جمله ملزوماتی است که برای ورود به عرصه فعالیت های بازاریابی دیجیتال به آن نیازمندید. دیجیتال مارکتینگ یک شاخه نیست بلکه مجموعه ای از فعالیت ها است که آگاهی از هر کدام از آنها برای تبلیغ وب سایت یا محصولات آنلاین به آنها نیاز خواهید داشت. از جمله وظایف یک مدیر دیجیتال مارکتینگ شامل موارد زیر می باشد:

  • بازاریابی ایمیلی
  • بازاریابی وابسته
  • بازاریابی محتوا
  • بازاریابی ویدیویی
  • بازاریابی وب سایت
  • هماهنگ کننده اتوماسیون بازاریابی
  • بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی
  • بازاریابی موتورهای جست و جو مانند تبلیغات سئو و تبلیغات کلیکی

به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ، بهتر است از چگونگی کارکرد هر کدام از این روش های آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم راه های مختلفی را برای موفقیت در زمینه کاری خود انتخاب کنیم تا به رونق کسب و کارمان کمک کنیم.

به عنوان یک متخصص سئو فعالیت کنید

بعد از اینکه با ملزومات دیجیتال مارکتینگ آشنا شدید، نوبت به سئو می رسد. سئو یکی از شاخه هایی است که در دیجیتال مارکتینگ نقش مهمی دارد به همین دلیل یادگیری اینکه چگونه یک وب سایت در صفحه اول قرار بگیرد، از نکات مهمی است که باید فرا بگیرید. خیلی از شرکت های دیجیتال مارکتینگ افرادی را برای سئو استخدام می کنند اما شما به عنوان یک مدیر دیجیتال مارکتینگ باید بر آنها نظارت داشته باشید.

مهارت های کارشناس دیجیتال مارکتینگ

داشتن تخصص در زمینه تبلیغات کلیکی

یکی از روش های تبلیغات کسب و کارها، استفاده از تبلیغات کلیکی یا همان PPC می باشد. بسیاری از شرکت های بیشترین بودجه خود را صرف تبلیغات در فضای آنلاین می کنند. یکی از راه های تبلیغات استفاده از تبلیغات کلیکی می باشد که شما کلمات کلیدی خاصی را مشخص کرده و از خدمات گوگل ادز در این زمینه استفاده می کنید. به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ، شما باید از انواع کمپین هایی که می توانید برگزار کنید اطلاعات داشته باشید تا در نهایت بتوانید هر کدام از آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. با توجه به ابعاد سازمان و هدفی که دارید، می توانید از تبلیغات کلیکی استفاده کنید.

ایجاد مهارت های بازاریابی رسانه های اجتماعی

در کنار اینکه از روش های مختلف تبلیغات استفاده می کنید؛ بهتر است بدانید که بازاریابی در شبکه های اجتماعی دیگر به چه صورت کار خواهد کرد. با توجه به نوع کسب و کارتان می توانید از روش های مختلفی برای معرفی خدمات م محصولات خود استفاده کنید. برای مثال افرادی که در زمینه فروشگاهی فعالیت می کنند، می توانند از شبکه های اجتماعی برای معرفی محصولات خود استفاده کنند.

اجرای کمپین های بازاریابی محتوا

برای تقویت تمامی کمپین هایی که برگزار می کنید، نیازمند محتوا می باشید تا بتوانید مخاطبان هدف را با خدمات خود آشنا کرده و اعتماد آنها را جلب کنید که محتوای تولید شده باید مشخصات زیر را داشته باشد.

  • نیاز کاربران را برآورده کند
  • بهینه بودن برای تمامی پلتفرم ها
  • محتوا در ایجاد سرنخ و نرخ تبدیل موثر باشد
  • برای کاربران جذاب باشد تا زمان کافی برای خواندن آن بگذارند

برای بازاریابی محتوا می توانید از انواع تولید محتوای متنی، تولید محتوا تصویری، محتوا ویدیویی و … استفاده کنید. به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید استراتژی را برای تولید محتوا در نظر داشته باشد تا بدانید در چه زمانی و برای چه شبکه اجتماعی باید محتوا تولید کنید. به عنوان یک مدیر دیجیتال مارکتینگ، وظیفه شما تولید محتوا نیست بلکه کار شما فقط نظارت بر محتوا هایی است که برای کمپین های مختلف تولید می شوند.

آگاهی از بازاریابی ایمیلی

با وجود رسانه های مجازی مختلفی که برای فعالیت وجود دارد، ایمیل مارکتینگ یکی از روش های تبلیغات است که بازاریابی برای ارتباط بهتر با مخاطبان استفاده می کنند. ایمیل مارکتینگ جزء آخرین مرحله از قیف فروش بازاریابی می باشد. در بعضی از شرکت ها از اهمیت ایمیل مارکتینگ چشم پوشی کرده و افرادی را برای انجام این کار استخدام نکرده اند، به همین دلیل این مسئولیت مستقیما تحت نظارت مدیر بازاریابی دیجیتال می باشد.

حقوق کارشناس دیجیتال مارکتینگ

داشتن مهارت های مدیریت تیم

برای حرفه ای شدن در دیجیتال مارکتینگ بهتر است که مهارت های مدیریتی خوبی داشته باشید و دلیل ان این است که بخشی از مسئولیت های شغلی شما رهبری و مدیریت تیمی از متخصصان دیگر خواهد بود که یک تیم بازاریابی دیجیتال را تشکیل می دهند. پس شما به عنوان کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید بدانید که چگونه با ابزارهای مدیریت پروژه کار کنید و اهداف مورد نظر را تعیین کنید. اگر شما به عنوان فریلنسر کار می کنید یا در تیم های کوچک مشغول فعالیت هستید، شاید نیازی به مدیریت افراد نباشد اما همچنان باید بدانید که چگونه باید پروژه های خود را مدیریت کنید.

کار کردن با ابزارهای تجزیه و تحلیل

صرفا تولید و انتشار محتوا و استفاده از روش های متفاوت برای تبلیغات، برای پیشرفت بیزینس شما کافی نیست و اگر آنها را بررسی و تجزیه و تحلیل نکنید، نمی توانید روش های مناسبی را برای تبلیغات و رونق کسب و کارتان انتخاب کنید.به عنوان یک مدیر بازاریابی دیجیتال، علاوه بر نظارت و بهینه سازی عملکرد تیم، بخشی از وظایف روزانه شما به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ، تجزیه و تحلیل داده ها و تهیه گزارش می باشد تا به کمک آنها بتوانید راحت تر برای تجارت و افراد تیم خود برنامه ریزی کنید.

اطلاع از آخرین بروزرسانی های بازاریابی دیجیتالی

گوگل به صورت روزانه آپدیت های مختلفی را برای راحتی کاربران ارائه می دهد. الگوریتم های گوگل دائما در حال بروزرسانی می باشند و می توان گفت تبلیغات گوگل به سمت هوش مصنوعی پیش می رود. تغییراتی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ رخ میدهند نیز روزانه تغییر کرده و روش های مختلفی برای چگونگی فعالیت در فضای آنلاین ارائه داده میشود. اگر به دنبال این هستید که در حوزه دیجیتال مارکتینگ به صورت قدرتمند عمل کنید تا بتوانید از رقبا خود پیشی بگیرید، آپدیت بودن، یکی از کارهایی است که شما باید انجام دهید.

نقشه راه دیجیتال مارکتینگ

دریافت مدرک دیجیتال مارکتینگ

یکی از راه های تبدیل شدن به کارشناس دیجیتال مارکتینگ، دنبال کردن یک دوره جامع دیجیتال مارکتینگ می باشد. شرکت در دوره های دیجیتال مارکتینگ، همه آنچه که برای ورود به این عرصه نیاز دارید را در اختیار شما خواهد گذاشت. داشتن مدرک دیجیتال مارکتینگ نشان نمی دهد که شما در حوزه کاری خود یک متخصص هستید اما نشان دهنده این است که اطلاعات کافی برای اینکار را دارید؛ لازم به ذکر است که تنها داشتن یک مدرک برای فعالیت در این زمینه کافی نیست بلکه سابقه کاری شما نشان دهنده تجربه شما می باشد.

سوالات متداول

آیا میتوانم بدون هیچ تجربه ای کارشناس دیجیتال مارکتینگ شوم؟

دیجیتال مارکتینگ مانند هر کار دیگری به تجربه و کار کردن در این زمینه برای داشتن سابقه کاری احتیاج دارد و مهمترین نکته در این حوزه این است که با ورود به عرصه دیجیتال مارکتینگ باید سعی کنید تا همواره بروز باشید. اگر تازه کار هستید، کار کردن در یک شرکت دیجیتال مارکتینگ به عنوان کارآموز می تواند به موفقیت بیشتر شما کمک کند.

درآمد یک متخصص دیجیتال مارکتینگ چقدر است؟

با توجه به اینکه افراد زیادی در این زمینه فعالیت دارند و میزان درآمد این شغل ها به تجربه شما بستگی دارد، به همین دلیل با کسب تجربه در این زمینه میتوانید به درآمد های بالا برسید. لازم به ذکر است که درآمد متخصصان دیجیتال مارکتینگ با توجه به اینکه در یک شرکت کار می کنند یا به صورت گروهی، می تواند متفاوت باشد.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم شما را با عنوان شغلی دیجیتال مارکتینگ آشنا کنیم و تا حدودی با وظایف افرادی که در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند آشنا شوید. در ابتدا با مفاهیم اساسی دیجیتال مارکتینگ شروع کردیم و سعی کردیم مرحله به مرحله با وظایف و کارهایی که متخصصان در حوزه بازاریابی دیجیتال انجام می دهند آشنا شوید. برای شروع به فعالیت در این حوزه درست است که در ابتدا باید با مفاهیم دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید، اما مهمترین پارامتری که شما را به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ تبدیل می کند صبر، تلاش مستمر، تجربه و سابقه کاری می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *